Nyskapande sport

Alla de sporter som vi idag ser som helt naturliga har en gång i tiden endast varit en idé i någons huvud, som allt fler med tiden har fått upp ögonen för. En sport som har en väldigt lång historia är ishockeyn. Denna dateras ända bak till 1800-talet och den allra första matchen ska ha spelats i Kanada på 1850-talet. Efter detta tog det inte lång tid innan olika lag uppkom och 1893 spelades den allra första Stanley Cup-finalen.

I början av 1900-talet bildas världshockeyförbundet IIHF som ännu idag är ansvarigs för alla internationella turneringar som spelas. Den som är mest känd av dessa är hockey-VM som spelas en gång om året någonstans i världen. Här deltar de allra främsta landslagen för att göra upp om vilka som är allra bäst på att spela ishockey. Mästerskapet har funnits sedan 1920 och är varje år en lika stor händelse inom sportvärlden.

Det svenska landslaget har deltagit i turneringen ett flertal gånger och man har här lyckats vinna ett 40-tal medaljer. Senast man plockade hem ett guld var 2013, då man vann turneringen som spelades på hemmaplan. Efter detta har man dessutom plockat hem en bronsmedalj under VM 2014. lagets svenska supportrar är ofta väldigt trogna och många reser långa vägar för att få se laget spela var mästerskapet än hålls i världen. Även på hemmaplan är intresset stort och information kring det hela är det många som söker.