Nyskapande vinnare

Att bli en vinnare är en dröm för de flesta, oavsett om det handlar om en omgång Fia med Knuff eller att hitta den stora kärleken. Ett annat område som de flesta gärna vill bli vinnare inom är lotteriernas värld, där man med lite tur kan ha chansen att ta hem riktigt stora summor pengar.

För att vara med i ett lotteri krävs oftast ingen större ansträngning än att man ska välja ut en eller flera siffror som man tror kommer bli den vinnande. När alla har gjort sina gissningar görs själva dragningen, som till exempel kan göras med hjälp av ett numrerat hjul eller numrerade bollar i en skål. När vinnande nummer har plockats fram så kan man se om det var någon som gissade på rätt alternativ och då vinner. Det finns lotterier där man på det här sättet kan vinna saker som stora chokladkakor eller kramdjur, men vanligast är att man går därifrån med en summa pengar. Hur mycket man vinner exakt skiljer sig åt mellan de olika spelen och kan ibland även hänga ihop med hur många som vinner, samt hur många spelare som har gjort en insats.

Ett lotteri som är mycket populärt här hemma i Sverige är Lotto, som distribueras utav Svenska Spel. Spelet har funnits sedan 1980 och håller dragningar varje onsdag och lördag. Här plockas sju nummer mellan 1 och 35 fram som tillsammans bildar den vinnande lottoraden. Lyckas man pricka in fyra eller fler rätta siffror vinner man och ju fler rätt, desto större blir vinsten. Inför varje dragning lämnas miljontals rader in och alla dessa spelar sitter spänt och följer de direktsända dragningar som visas i Tv4. På hemsidan Lotton.nu kan du kontrollera resultatet för din lottorad om du missar dragningen, eller vill kolla en gammal rad. Här finns även aktuella resultat för flera andra lotterier, såsom Eurojackpot och amerikanska Powerball.