Tekniska presenter

”Vad önskar du dig?” är en ständig fråga vi möter i samband med födelsedagar och julaftnar. Det är en fråga som inte alltid är lätt att besvara. Vad man önskar sig skiljer sig stort mellan åldrarna. Som barn önskar man sig leksaker och storleken på paketen är nästan viktigare än vad som är i. Ju äldre man blir desto färre blir paketen. Man önskar sig dyra telefoner och datorer. Som vuxen börjar man känna att man är nöjd med vad man har och då man för det mesta kan köpa sig allt så önskar man sig enkla grejer som kläder, något till köket eller huset generellt. Det är både bra och dåligt att inte veta vad man önskar sig. Det är större chans att man blir överraskad, men chansen är också stor att man får något man absolut inte vill ha.

Teknik i present
Många i dagens samhälle önskar sig tekniska presenter så som datorer, mobiltelefoner, stereos och spelkonsoler. Majoriteten av presenterna som ges bort är tekniska. Om inte i elektronik så i annat format som till exempel en moped när sonen eller dottern fyller 15, eller en bil när de tagit körkort. Tekniken dominerar samhället idag och är även anledningen till att det blir färre julklappar under julgranen då teknik oftast är dyrt. Ungdomar önskar sig inte bara en mobiltelefon utan den allra senaste iPhone modellen. De vuxna önskar sig inte bara en brödrost utan brödrosten som kan känna av hur rostad brödet är och avgöra om det är färdigt eller inte.

Man kan få många bra tekniska presenter billigt idag, men om man vill ha det senaste så blir det väldigt dyrt. Nöjer man sig med den näst senaste modellen av en iPhone kan man få den billigt då den nya har konkurrerat ut den från prispallen. Det samma gäller spelkonsoler som är en generation gammal och spel som är ett eller några år gamla.